PU Eristeteollisuuden talven messukalenteri on täynnä tapahtumia

13.1.2014

PU Eristeteollisuus ry osallistuu yhdessä Ekospray-eristeiden ja paikallisten urakoitsijoiden kanssa talven rakennusmessuille. Polyuretaani-eristeitä esitellään:

Rakentamisen, remontoimisen ja sisustamisen suunnittelua, materiaalivalintoja ja työvaiheita esittelevillä Rakenna & Remontoi -messuilla oli viime vuonna kävijöitä yli 14 500. Näitä kävijöitä kiinnostivat ylivoimaisesti eniten omakotitalorakentaminen ja omakotitalojen remontointi. Remontointi yleensäkin oli suurin syy messuille osallistumiselle Rakentaja.fi:n messuista tekemän tutkimuksen mukaan.

Rakentaminen & Sisustaminen 2014 -messuilla Turun Messukeskuksessa on näytteilleasentajien lisäksi runsaasti ohjelmatarjontaa, työnäytöksiä ja tietoiskuja. Juontajana toimii Saija Palin ja sisustusvinkkejä päivittäin on antamassa sisustussuunnittelija Teuvo Loman. Joka päivä ohjelman lomassa esiintyy myös päivän artisti, joka on perjantaina Mikko Alatalo, lauantaina Anna Hanski ja sunnuntaina Mika Kujala.

Purfin Oy:n Kimmo Siivonen esitelmöi Korjausrakentaminen 14 -tapahtuman Suunnittelijat ja arkkitehdit -seminaarissa. Esityksen otsikkona on ”Ruiskutettava PU-eriste korjausrakentamisessa” ja sitä pääsee kuuntelemaan Sali C:ssä klo 14:50 alkaen. Tapahtumapäivän ohjelmassa on monia muitakin taloyhtiöiden isännöitsijöitä, suunnittelijoita ja arkkitehteja sekä ammattirakentajia ja urakoitsijoita kiinnostavia puheenvuoroja.

Myös Asta Rakentaja -messut keräsivät viime vuonna paljon kävijöitä, yhteensä 18 826 messuvierasta. Käytännön pientalorakentamisen vetonaulana lienee tänäkin vuonna TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden rakentama TuoteTalo. Puusuutarit ry on ulottanut projektin tänä vuonna piha-alueeseen terasseineen. Kehittyvä rakentaminen 2014 -seminaari puolestaan on varmasti se rakennusalan ammattilaisten – rakennusliikkeiden, suunnittelutoimistojen, tilaajien ja viranomaisten – tärkein ja kiinnostavin messuanti. Näytteleasettajien messuosastojen ohella.

 

vtt-raportti VTT:n raportti ruiskutettavan PU-eristeen Ekospray paloturvallinen käyttö kerrostalojen julkisivuissa