Urakoitsijapäivä, 27.5.2011

27.5.2011

PU Eristeteollisuus ry järjesti PU-spray-yrittäjille suunnatun Urakoitsijapäivän perjantaina 27.5.2011. Tapahtuman valmisteluista vastasivat PU Eristeteollisuuden Aimo Ihanamäki ja Kimmo Siivonen sekä TTY:n rakennustekniikan laitos. Asiantuntijaesitelmän rakennusfysiikasta piti tutkimusjohtaja apulaisprofessori Juha Vinha.

Vinha kertoi esityksessään TTY:llä tehdyistä tutkimuksista ja meneillään olevista selvityksistä. Hän otti kantaa myös rakennusten tiiviyteen ja kosteusongelmiin sekä niiden rakennuksille mukanaan tuomiin haittoihin ja sisäilman laatuun. Vinhan mukaan tietoa ja osaamista oikeista ja tutkituista rakenteista pitää välittää rakennusalalla toimiville. Näin vältetään kosteusongelmat ja saadaan rakenteiden tiiviys oikealle tasolle. Tilaisuus kuvasti omalta osaltaan halua saada tietoa oikein ja laadukkaasti toteutetusta rakentamisesta.

Kimmo Siivonen PU Eristeteollisuus ry:stä esitteli rakennusmääräyskokoelman muutoksia ja niiden vaikutuksia sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Siivonen kertoi, että PU-sprayn käyttäjille on valmistumassa oma standardi, joka yhdenmukaistaa alan toimintaa ja asettaa toiminnalle laatukriteerit. Kimmo Siivonen esitteli myös vastaperustetun PU Eristeteollisuus ry:n ja kertoi, että ruiskutettavista PU-eristeistä on valmistumassa RT-kortti, jonka urakoitsijat voivat ottaa heti käyttöön.

Lopuksi tarkasteltiin käytännön rakenteita, markkinointia ja vilkkaan keskustelun muodossa monia PU-sprayn käyttömahdollisuuksia. PU-spray-eristeellä saadaan yhdellä asennuskerralla tiivis eristeratkaisu, jossa höyrysulku, eristys ja tuulensuoja ovat kaikki samassa tuotteessa ja asennus tapahtuu yhdellä asennuskerralla.

Tapahtumaan osallistuneet urakoitsijat totesivat toiminnan monet mahdollisuudet ja niiden mukanaan tuomat vaativat haasteet. Urakoitsijapäivän toteama oli, että jatketaan yhteistyössä alan mahdollisuuksien esiintuomista ja kehitystä.

urakoitsijat1urakoitsijat2

 

vtt-raportti VTT:n raportti ruiskutettavan PU-eristeen Ekospray paloturvallinen käyttö kerrostalojen julkisivuissa